Artıyaşam kimdir
- Üst Kategori: Artıyaşam Bilgi
- Son Güncelleme: Pazartesi, 04 Şubat 2013 13:49
- +arti tarafından yazıldı.
- Gösterim: 152035
Bizler şehir kültürü almış şehirliler olarak; daha çok kapalı mekanlarda, oturarak, fikir üreterek, sürekli bir mekanizma içerisindeki döngüde çalışarak hayatımızı devam ettirmekteyiz. Kendimiz bir şeyler yapma çabası içerisinde olmadığımız sürece bu sistem çarkı bizleri istediği yere götürmekte ve geriye dönüp baktığımızda; kendimiz için çokta fazla bir şey yapmadığımızı görmekteyiz.
Öyle ki; an gelip; hayatta duyduğumuz ama uygulamaya gelince ister görünüp uzak durduğumuz, içine girmediğimiz o kadar çok yaşanası şey var ki…
Şehirleşmenin getirdiği her şeyi bir ücret karşılığı yapma psikolojisi bazen bizleri bu etkinliklerden uzak tutmakta. Aslında ücret ödemeden de sponsor ve devlet desteği ile de yapabileceğimiz çok şey var.
Yaşamımıza artı değerler katmak zorundayız. Neden çalıştığımız sorusuna hiçbir zaman para için dememeliyiz. Daha iyi yaşamak için demeliyiz. Artı yaşam burada çıkıyor, çıkacak.
Artı yaşam; sanal ortamdaki sanal iletişimi fiziksel iletişime dönüştürmek için yola çıkmış durumda.
An gelecek; aniden bir yere gideceğiz, o an o saat karar vereceğiz.
An gelecek kirlenmeye çamur banyosu yapmaya, toz toprak içerisinde Ankara’da safari yapmaya gideceğiz.
An gelecek sürpriz diyerek; bize güvenin diyecek ve hiç bilmediğimiz diyarlara, mekanlara birlikte gideceğiz.
An gelecek yeni keşifleri, yeni destinasyonları birlikte çıkaracağız, kaybolma riskini göze alarak.
Yaşama artı değer katmak derken; sadece kendi yaşamımıza artı değer katmayacağız bu değeri…Maddi durumu iyi olmayan, ancak bir çoğumuz için kültürel ve sanatsal aydınlanma için çaba gösteren dostlarımıza da her yaptığımı etkinlikten bir miktar katılım payı ayırarak bu arkadaşlarımızın yaşamlarına da artı değer katacağız. Bununla ilgili kuruluş bildirgemizi hazırlıyoruz. her şeye ticari kaygıyla bakılan zamanımızda; bizler dinamik bir yapı içerisinde her şeyi ortaklaşa paylaşacak, sürekli yeni şeyler yapan heyecanlı bir yapıya bürüneceğiz. Fotoğraftan anlayan, eğitim verebilecek bilgi düzeyinde olan arkadaşımızı; fotoğraf eğitimi almak isteyen dostlarımızla bir araya getireceğiz yada mitolojiyi, Anadolu kültürünü, arkeolojiyi, Anadolu uygarlıklarını merak eden ve iyi bilen arkadaşlarımızı bir araya getireceğiz.
Bizler artı yaşam üst çatı olarak; mekanı hazırlayacak, eğitmen arkadaşımızı ayarlayacak ve ilgi gruplarını ayrı ayrı çatılar altında buluşturacak ve gerekli olan maliyetleri de yaptığımız etkinliklerden kesilen katkı payı ve sponsor destekleri ile yapacağız.
Her yapılan etkinlik ücreti içerisinde belirlenecek bir yüzdeyi ilgili etkinlik alanına bağlı olarak bir havuz oluşturacak, bu etkinliklere katılan dostlarımızın sağlamış oldukları katma değerin miktarını da şeffaf bir şekilde artı yaşam web sayfamızda görebileceğiz. Şeffaf olacak, özeleştiri yapacak, yapıcı eleştiriye her zaman açık olacağız.
Öncelikli hedefimiz artı yaşam grubunu bir okul haline getirebilmek…
Bunun için devletin bizlere sağladığı imkanlar, sponsorlar ve kendi yeteneklerimizle kendimize katkıda bulunacağız. Örneğin kuracağımız kültür yaşam klübündeki izcilik bölümüne çocuklarımız yollayacak, belli sorumluluk bilincine sahip olacak çocuklarımızı, gençlik kamplarına yönlendirecek önce kampçı sonra kazanacağı belli tecrübeler sonrası çocuklarımıza bu dinamik yapı içerisinde; yetenek ve birikimlerini diğer arkadaşlarımıza aktarmalarını sağlayacağız. Çocuklarımızın yaşamlarına artı değer kayarak; daha önce belgesellerde gördüklerini, birebir yaşama imkanları vereceğiz. Belli bir yaş üstü büyüklerimizin geçmiş hikayelerini dinleyecek, fırsat buldukça önemli günlerde özel sosyal mekanları ziyaret edecek, doğaya çıkacak, köyde yaşam etkinlikleri olacak şekilde en azından bir günde olsa çam-meşe ağaçları içerisinde zaman geçireceğiz.
İstedikten sonra yaşamımıza katamayacağımız şey yok aslında…yeterki fikir birliği yapabilelim ve bir araya gelebilelim.